SAS fjerner SAS Plus

SAS har besluttet å fjerne SAS Plus produktet på internasjonale kortruter, og gå tilbake til en ordinær businessklasse med en tydelig deling av kabinen. Den største endringen blir at de som flyr business får bedre plass.

SAS fjerner SAS Plus

SAS har besluttet å fjerne SAS Plus produktet på internasjonale kortruter, og gå tilbake til en ordinær businessklasse med en tydelig deling av kabinen. Den største endringen blir at de som flyr business får bedre plass, sier kommersiell direktør i SAS, Paul Verhagen, til Flysmart24.


Kilde: FlySmart24. Foto: SAS

– Det blir et businessprodukt som er i tråd med hva mange europeiske selskaper tilbyr, sier Paul Verhagen videre. Dagens Plus-klasse fjernes, og SAS går tilbake til businessklasse hvor den fremste delen av flyet er skilt fra resten med en gardin. Endringene trer i kraft i løpet av neste år.


Den største endringen blir at de som flyr business, får bedre plass, forteller Verhagen. Det er garantert at midtsetet vil være blokkert, slik at ingen sitter ved siden av deg.


Andre endringer vil være at toalettene foran i flyet kun vil være reservert businessklasse, på denne måten blir kabinen roligere. Det vil også bli et forbedret mat- og drikketilbud for businessklasse-reisende, med servering av varm mat deler av døgnet. Maten vil serveres på porselenservise, som det også gjøres hos andre europeiske flyselskaper i deres businessklasser.


Gjeninnføringen av businesslasse skjer for at SAS skal få et produkt som ligner selskapets to nye europeiske samarbeidspartnere, Air France og KLM.


På langdistanserutene vil Plus-tilbudet beholdes under nytt navn; Premium. Businessklassetilbud vil ikke inføres på innenriksflyvningene, der vil dagens Plus-klasse, i stor grad, videreføres som SAS Premium.


Verhagen sier ikke noe om hva som vil skje med prisene, men det er jo trolig at prisene vil øke med et med blokkert midtsete og forbedret servering.

Norges eldste reisebyrå